Dėl didžiulio informacijos kiekio apie cholesterolį ir jo poveikį sveikatai, daugeliui žmonių susidaro įspūdis, kad cholesterolis yra labai kenksminga organizmui medžiaga. Bet tai nėra visiškai teisinga, tiksliau sakant, netiesa. Iš tiesų cholesterolis pats savaime nėra žalingas, jis atlieka daug naudingų funkcijų ir yra labai svarbus geros protinės sveikatos palaikymui.
Cholesterolis – priešas ar draugas?
Cholesterolis – tai į riebalus panaši natūrali medžiaga, esanti visose organizmo ląstelių membranose ir keliaujanti kraujotakos sistema. Apie 75 % cholesterolio gamina pats organizmas (kepenys, žarnos, inkstai, antinksčiai, lytiniai organai), likę 25 % gaunami su gyvulinės kilmės maistu.
Kaip žinoma, egzistuoja vadinamas „gerasis“ cholesterolis, kuris būtinas ląstelių statybai, vitamino D, taip pat įvairių hormonų – kortizolio, kortizono, aldosterono, estrogeno, progesterono, testosterono – gamybai. Tuo tarpu „blogasis“ cholesterolis įsiskverbia į kraujagyslių sieneles, ten kaupiasi, apsunkina kraujotaką ir spartina aterosklerozę, kelia širdies ligų riziką. Per didelis jo kiekis kraujyje yra žalingas žmogui. Taip pat pavojingas ir per mažas „gerojo“ cholesterolio kiekis, kuris gali sukelti hormonų disbalansą ir būti depresijos priežastimi.
Kaip čia gali padėti „gyvasis“ vanduo?
Aukštą „blogojo“ cholesterolio kiekį turintiems pacientams dažnai skiriami cholesterolį mažinantys vaistai, tačiau jie turi ryškių šalutinių poveikių. Yra atlikta įvairių tyrimų, patvirtinančių ryšį tarp cholesterolio kiekį mažinančių vaistų vartojimo ir onkologinių bei psichinių ligų atsiradimo.
Natūraliai reguliuoti cholesterolio lygį gali padėti „gyvasis“ vanduo. Priminsime, kad „gyvasis“ vanduo yra jonizatoriaus pagalba pagaminamas šarminis vanduo, kuris yra natūralus antioksidantas ir yra takesnis (t.y. sudarytas iš mažesnių klasterių) nei vandentiekio ar buteliuose išpilstyto vandens. Žmogaus organizmas sudarytas iš milijardų ląstelių. Vienintelis būdas pristatyti maistą ląstelėms ir pašalinti iš jų atliekų likučius yra vanduo.
Jonizuotas šarminis vanduo, turintis neigiamą ORP, mažesnį paviršiaus įtempimą, gali pernešti maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Būtent toks takesnis vanduo yra artimas mūsų kraujo struktūrai, sugeba efektyviau surišti ir pašalinti laisvuosius radikalus ir įvairius toksinus. „Gyvasis“ šarminis vanduo, šalindamas rūgštines atliekas, padeda išlaikyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą orgnizme. Todėl geriant tokį vandenį mažinamas „blogojo“ cholesterolio kiekis, kraujas natūraliai skystėja ir sumažėja krešulių susidarymo tikimybė.
Šarminio vandens poveikio cholesteroliui tyrimai
Tai patvirtina ir Vokietijoje atlikti tyrimai su II tipo cukriniu diabetu sergančiais pacientais. „Blogojo“ cholesterolio lygis prieš gydymą buvo padidėjęs ir siekė apie 4,5 mmol/l. Geriant jonizuotą šarminį vandenį su mikroelementais, blogojo cholesterolio kiekis sumažėjo, artėdamas prie normos (3,5 mmol/l). Tiems pacientams, kurie tokį vandenį gėrė 6 mėnesius, cholesterolio rodikliai pasiekė normą ir ilgą laiką nedidėjo. Pacientams, sergantiems I tipo cukriniu diabetu, jonizuoto šarminio vandens su mikroelementais poveikis buvo dar ryškesnis. Cholesterolio sumažėjimas buvo pastebėtas po 2 mėnesių "gyvojo" vandens gėrimo, rodiklių normalizavimas – po 3 mėnesių.
Komentuoti